Congrés Permanent de Poesia Catalana Josep Colet i Giralt

dimarts, 20 de març del 2018

16 - RECITEM JOAN NIN ROMEU - 19 MARÇ 2018 - DIA DE SANT JOSEP

En la trobada d'ahir, el recital que vam oferir Maria Teresa Saladrigas i jo mateixa, a Calàbria66, va ser del llibre FINS AQUÍ, de Joan Nin Romeu.
Com que els poemes van agradar molt, en poso un parell:

EN CASTIC D'HAVER NASCUT

Tenim un mal incurable
que ens ha de dur a la mort,
i aquest mal, és conseqüència
d'haver nascut. Quin consol!

Protestar, prou que podríem,
si volguéssim protestar
però d'aquesta condemna
no ens en podrem deslliurar.

No hi valen apel·lacions
ni recursos de cap mena,
al pecat d'haver nascut
correspon aquesta pena.

No podem fer altra cosa
que aprofitar cada dia
de nostra pròpia existència
fins l'últim alè de vida.

I assaborir d'un en un
cada moment, cada instant,
sense guardar-ne ni un
per dies més endavant.

      JOAN NIN ROMEU


CAMPANES AL CAMPANAR

Des de vora de la mar
han pujat dues campanes,
i totes dues amb ganes
de tornar a repicar.

Han aixecat el seu vol
fins arribar al Castell
que corona Calafell.
No el volen veure tan sol!
Deleroses d'escampar
el seu alenar tan viu,
dalt del Castell faran niu,
cara a la serra i al mar.

Des del seu primer ressò
pels aires de Calafell,
sentirem sobre la pell
com un calfred d'emoció.

Ara des del vell Castell
sobre la roca aferrat,
n'escamparan tot l'esclat
per damunt de Calafell.

     JOAN NIN ROMEU - 2-2-1997 

-------------------------------------------------------------------------------------

Per la segona part de la vetllada d'avui, hi havia una consigna:
Portar-nos la recepta de la crema de Sant Josep, en vers!

Com que la consigna la vam donar a l'últim moment, molts dels qui van venir no ho sabien, o no van tenir temps de fer el poema.

Qui sí ens el va portar fet (el poema, no el plat de crema) i ens el va recitar, va ser Rosa Maria Esteller. Aquí el tenim:

LA RECEPTA INACABADA

Per Sant Josep mengem crema!
I per què per Sant Josep?
«Perquè es Festa senyalada»,
ho diu la Pepa i el Pep.

I es celebra, de fa temps,
el Dia de tots els pares,
commemoració ben justa
que al maig també fan las mares.

Però, què té aquesta crema
que a tots ens agrada tant?
Té ingredients que fan delícia
del petit fins al més gran.

Es fa amb llet, sucre, canyella,
s’afegeix els ous millors,
i així té un gust boníssim,
i un flaire fi com les flors.

I quines mesures posen
per què surti així de bona?
Ai, doncs jo ja no ho recordo...
pregunta a una altra persona!

O millor, busca a Internet
les bones pastisseries:
t’estalvies molta feina,
i a viure, que són dos dies!

No cal embrutar cassola,
ni plat, cullera, ni res...,
tal com ve ho poses a taula,
i a gaudir-ne d’allò més!!

Rosa M. Esteller Elias






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DELS TEMES O ACTES QUE HEM FET FINS ARA, QUINS T'AGRADARIA QUE REPETISSIM EN UN FUTUR?